Za prvi dan jeseni umjetnički projekt na Dolcu i koncert na Zrinjevcu

Koncert Zagrebačkih solista na Zrinjevcu započinje u 17 sati, dok se projekt "9 dekada/9 arkada" može na Dolcu razgledati do 25. rujna

Tomislav Miletić/PIXSEL

Koncertom Zagrebačkih solista na Zrinjevcu i umjetničkim projektom “9 dekada/9 arkada” na tržnici Dolac, Turistička zajednica grada Zagreba sutra će obilježiti prvi dan jeseni.

U okviru trećeg ciklusa projekta Zagrebačka glazbena doba Zagrebački solisti izvest će sedam skladbi posvećenih jeseni s početkom u 17 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Koncert će otvoriti “Jesen” A. Vivaldija, a izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Scotta Joplina, Ljuboslava Kuntarića, Eduarda Gloza te Astora Piazzolle. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata.

Inače, projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata prenosi se uživo preko online kanala TZGZ i 24 sata.

Projekt “9 dekada/9 arkada” u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra prikazuje preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća. Unutar devet arkada, kroz svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke koje omogućuju doživljaj prolaska vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na Dolcu. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, od 20 do 23 sata.