Značajna ulaganja

Za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine u novoj školskoj godini 120 tisuća eura

Ovih su dana krenule pripreme za novu školsku godinu izdvajanjem za obrazovne materijale i novi kotao za Osnovnu školu Milke Trnine Križ
IMG_5833

Općina Križ i ove godine izdvaja znatna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, odnosno za nabavu obrazovnih materijala, sufinanciranje produženog boravka, škole plivanja, sufinanciranje rada školske sportske dvorane i općenito poboljšanje standarda školstva.

Više od 14.000,00 eura izdvojit će se za obrazovni materijal za učenika Osnovne škole Milke Trnine za školsku godinu 2024./2025. i to: likovne mape (za učenike od prvog do osmog razreda), geografske atlase (za učenike petih razreda), radne bilježnice za izborne predmete (vjeronauk od prvog do osmog razreda; njemački od četvrtog do osmog razreda i informatika od prvog do četvrtog te od sedmog do osmog razreda) te materijal za glazbenu kulturu (za učenike od prvog od trećeg razreda).

Također, nedavno je Osnovnoj školi odobrena donacija Općine, odnosno izdvajanje novčanih sredstava u iznosu od 6.280,00 eura za financiranje nabave kuhinjske gastro opreme, plinskog kotla od 150 litara za potrebe školske kuhinje.

Program produženog boravka u Osnovnoj školi Milke Trnine šira je javna potreba u osnovnom školstvu koju Općina sufinancira, a organizira škola. Općinsko vijeće za svaku kalendarsku godinu, nakon donošenja Proračuna, odobrava izdvajanje novčanih sredstava za sufinanciranje Programa produženog boravka u Osnovnoj školi budući da Općina financira troškove plaće i drugih materijalnih prava učitelja koji provodi Program, a sukladno mogućnostima Proračuna Općine može snositi i troškove opremanja i nabave materijala potrebnog za provedbu Programa.

I ove godine Općina će sufinancirati udžbenike za učenike prvog razrada Opće gimnazije u Križu, područne lokacije Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad. S ciljem privlačenja što većeg broja učenika u krišku Gimnaziju Općina je financirala i prijevoz autobusa na dane otvorenih vrata održanih u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić-Grad, u Križu i Ivanić-Gradu.

-Ne smije se zaboraviti i izdvajanje iz Proračuna za preko dvadeset stipendija za učenike i studente te izdvajanje za financiranje prijevoza studenata- navode iz Općine Križ.

Sve zajedno, u školskoj godini 2024./2025. planira se izdvojiti oko 130.000,00 eura za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine Križ te Gimnaziji Križ, odnosno pomoć roditeljima u obrazovanju djece.

Križ
Ostalo