Za „Kolibriće“ prikupljene 22 tisuće kuna

U Rakitju je odigrana humanitarna utakmica između HNK Tigra Rakitje i Humanih zvijezda Hrvatske ’03, čiji je pokrovitelj bio Grad Sveta Nedelja. Gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenik gradonačelnika Davor Nađi igrali su nogomet, a neka od poznatih imena na terenu bila su Goran Vlaović, Amir Kazić Leo, Luka Vidović, Darko Čordaš, Mario Švigir, Tomislav Mikulić, Vjekoslav Škrinjar. Tom je prilikom Grad Sveta Nedelja donirao 10 lopti.

Gradonačelnik Dario Zurovec rekao je kako je uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, tu i jedna od najvažniji stvari na svijetu, a to je pomoć. Ovoga puta to je udruga Kolibrići koja brine o djeci s posebnim potrebama.

-Prikupili smo danas novac za njihovo liječenje, te mi je iskreno drago da sam mogao sudjelovati na takvom događanju. Vidim da se puno ljudi skupilo i skupili smo dosta novaca, a ovim putem pozivam sve ljude dobre volje i velikog srca da i dalje sudjeluju u tome- naglasio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Goran Vlaović, bivši Vatreni, koji je već dugi niz godina aktivan u udruzi Humane zvijezde Hrvatske ’03, rekao je da sam naziv udruge govori čime se i kako dugo udruga bavi.

-Rado se odazivam, kad god mi obveze dozvoljavaju, s namjerom da svojim dolaskom doprinesem prikupljanju sredstava posebno za djecu- rekao je Vlaović.

Organizator ove hvalevrijedne akcije je HNK Tigar Rakitje u suorganizaciji s udrugom Humane zvijezde Hrvatske ’03 i Sportskom zajednicom Grada Svete Nedelje. Kako nam je rekao Dražen Posavac, Voditelj škole nogometa u HNK Tigar Rakitje, koji je ujedno i član udruge Humane zvijezde Hrvatske ’03, rijetkost je da Humane zvijezde izgube utakmicu te da mu je drago da se to dogodilo danas na utakmici za koju je sam došao na ideju u svrhu prikupljanja sredstva za udrugu Kolibrići.

-Zadovoljan sam odazivom i prikupljenim sredstvima i nadam se da ovo nije zadnja takva utakmica koja će se odigrati u Rakitju- istaknuo je Posavac.

Prodajom ulaznica prikupljeno je preko 12 tisuća kuna dok su ostatak sredstava donirali poduzetnici s područja grada Svete Nedelje. Sav prihod u iznosu od 22 tisuće kuna namijenjen je udruzi Kolibrići koja je osnovana krajem 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem osiguravanja i poboljšavanja osnovnih životnih uvjeta.