Za djecu koja neće boraviti u vrtićima, troškove će podmiriti Grad

Nakon održanog sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, donijeta je odluka da se od ponedjeljka na dva tjedna obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama te ustanovama visokog obrazovanja, a isto se odnosi i na dječje vrtiće. Ipak, roditelji koji nemaju mogućnost ostati kod kuće ili na drugi način zbrinuti djecu, moći će ih odvesti u školu ili vrtić jer će nastavnici i odgojitelji organizirati prihvat i boravak.

U skladu s navedenim, isto će se primijeniti i u školama i vrtićima na području Grada Zaprešića, a s obzirom na novonastalu situaciju, gradonačelnik Željko Turk donio je odluku da će za djecu, koja u naredna dva tjedna neće biti u vrtićima, troškovi biti podmireni iz gradskog proračuna, odnosno, da će se umanjiti mjesečni iznos kojeg plaćaju roditelji za smještaj djece.

-Još jednom podsjećamo da u našem gradu zasad nema zabilježenih slučajeva zaraze i naglašavamo da odgovorno ponašanje i samodisciplina svih nas utječu na brzinu širenja virusa, odnosno sprječavanja njegove pojave uopće, a pritom apeliramo na sve građane da zadrže smirenost. Također, molimo da se pažljivo prate upute stručnjaka i pridržava ranije upućenih preporuka nacionalnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite koji poduzimaju sve mjere kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi- poručuju iz Gradske uprave Grada Zaprešića.