WTA PALERMO: Kontaveit zaustavila Martić u polufinalu

Najbolja estonska tenisačica 24-godišnja Anett Kontaveit svladala je najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić sa 6-2, 6-4 za 89 minuta i plasirala se u finale WTA turnira u Palermu
marticpariz44 Hrvatski teniski savez

Najbolja estonska tenisačica 24-godišnja Anett Kontaveit svladala je najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić sa 6-2, 6-4 za 89 minuta i plasirala se u finale WTA turnira u Palermu.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a Estonka je uzvratila Martić za poraz u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira u Dubaiju. Sa samo 57 posto osvojenih poena na prvom i 36 posto na drugom servisu Petra Martić se nije mogla nadati boljem ishodu protiv 22. tenisačice svijeta.

Kontaveit će se u nedjelju u svom šestom finalu na WTA turnirima boriti za svoj drugi naslov. Prvi je osvojila prije tri godine na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogenboschu, a posljednji finale je igrala prošle godine u Stuttgartu.

Estonka će za suparnicu imati pobjednicu drugog polufinala u kojem se sastaju Talijanka Camila Giorgi i Francuskinja Fiona Ferro.

Hrvatska
Sport