Vrtići za skladniji život

U sklopu kampanje „Vrtići za skladniji život“ u Samoboru je održana info-radionica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na kojoj su prisutni pobliže upoznati s otvorenim javnim pozivom „Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Pozivom je osigurano, iz Europskoga socijalnog fonda i državnoga proračuna, 300 milijuna kuna za popodnevni rad, smjenski rad, odnosno produljeni boravak u dječjim vrtićima. Potencijalni prijavitelji su dječji vrtići kojima je osnivač grad, općina, odnosno vjerska zajednica kao i privatni dječji vrtići. Kroz javni poziv osigurano je zapošljavanje odgajatelja, stručnog i pomoćnog osoblja, kao i nabava didaktičke opreme.

Prisutne predstavnike vrtića, odnosno njihovih osnivača, uvodno je, uz državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margaretu Mađerić, ravnatelja HZZ-a Antu Lončara i zamjenicu gradonačelnika Samobora Sanju Horvat Iveković, pozdravila i zamjenica župana Nadica Žužak.