Vršnjačko nasilje

Vršnjaci pretukli učenicu petog razreda

Djevojčica je lakše ozlijeđena
Učenici prvog dana škole Josip Regović/PIXSELL

Brodsko-posavska policija istražuje slučaj nasilja u slavonskobrodskoj osnovnoj školi gdje su, po pisanju medija, njeni vršnjaci prije desetak dana premlatili i lakše ozlijedili učenicu petog razreda, a od škole se očekuje očitovanje Ministarstvu obrazovanja.

– Policija je odmah postupila po primanju dojave i istraga je u tijeku, rekla je policijska glasnogovornica Kata Nujić i navela kako, zbog utvrđivanja svih detalja i činjenice da su istragom obuhvaćene maloljetne osobe, o okolnostima ovog događaja zasad ne žele izlaziti u javnost, pa tako niti tko ga je i kada prijavio.

Mediji navode da je Ministarstvo obrazovanja zatražilo očitovanje Osnovne škole Blaž Tadijanović o slučaju od 14. ožujka kada su djevojčicu petog razreda, navodno romske nacionalnosti, premlatili njeni školski vršnjaci, nakon čega je zbrinuta u bolnici. Iz slavonskobrodske bolnice potvrdili su im da je djevojčica u pratnji majke tada zatražila liječničku pomoć, a utvrđene su joj lakše ozljede, zbog čega su o tome iz bolnice obavijestili policiju.

Ravnateljica škole Sanja Spajić u četvrtak je za HRT izjavila da je škola na slučaj reagirala promptno i po protokolima te da ne želi govoriti o detaljima s obzirom na to da se i dalje vode razgovori.

– Postupamo po protokolu o postupanju u slučaju nasilja, ali još uvijek nije cijeli proces završen, naglasila je Spajić.

Jesu li iz škole reagirali na vrijeme i po predviđenom protokolu, navode portali, znat će se nakon nadzora Ministarstva obrazovanja koje je od škole zatražilo očitovanje.

Crna kronika
Hrvatska