Vrijeme je pripreme zimnice: Doznajemo recept za savršene kisele krastavce
Nemoguće je zamisliti zimnicu bez kiselih krastavaca. Ova salata apsolutni je hit jesenske i zimske kuhinje.
Ako nemate provjereni recept za pripremu kiselih krastavaca, otkrivamo recept koji jamči da će ostati hrskavi i ukusni tijekom cijele godine, piše krstarica.
Sastojci i priprema
Pet kg krastavaca
Tri litre vode
Jedan i pol litar octa
Šest žlica šećera
Šest žlica soli
Jedna vrećica vinobrana
svježi kopar (po želji)
Krastavce dopro operite pod mlazom hladne vode, pa ih složite u prethodno oprane i osušene staklene tegle, U veću zdjelu ulijte vodu i ocat, dodajte šećer, sol i vinobran pa miješajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani kopar i papar u zrnu.
Vodu još jednom promiješajte pa prelijete preko krastavaca i dobro zatvorite tegle. Držite ih u smočnici ili na nekom drugom hladnom i tamnom mjestu.