Vrbovečko gradsko Vijeće jednoglasno donijelo treći paket mjera pomoći

Za vlasnike kafića, terena i fitness centara osigurana je novčana potpora od 5 tisuća kuna, dok će vlasnici restorana koji su djelomično mogli raditi primiti potporu od 3 tisuće kuna

Bez rasprave i jednoglasno Gradsko vijeće Grada Vrbovca donijelo je Odluku o jednokratnoj potpori vlasnicima ugostiteljskih objekata, teretana i fitness centara na području grada za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa.

Prema toj odluci za vlasnike kafića, terena i fitness centara osigurana je novčana potpora od 5 tisuća kuna, dok će vlasnici restorana koji su djelomično mogli raditi primiti potporu od 3 tisuće kuna.

-Pomozimo tim ljudima i na ovaj način. Neće ih taj iznos spasiti, to je nastavak na mjere kojima je pomogla i Vlada. Očuvajmo radna mjesta na ovaj način- kazao je gradonačelnik Denis Kralj.

Vijeće se složilo s gradonačelnikom te jedino zatražilo da se u Odluku ugradi kako se sredstva mogu iskoristiti strogo namjenski za najam, režije, sirovinu i materijal te knjigovodstvene usluge.