Vrbovec uvodi digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava

Vrbovec će provesti potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna grada preko javnih poziva, najavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj prilikom potpisivanja ugovora o nabavci aplikacije “SOM grad”.

Zahvaljujući aplikaciji sve udruge u Vrbovcu kojima su nakon javnih natječaja dotirani iznosi iz proračuna puno će jednostavnije i brže računima pravdati te iznose, a Grad će u realnom vremenu znati koliki je iznos kome dotiran, koliko je tko opravdao i sl.
Kralj je naglasio da će se korištenjem aplikacije ne samo pojednostaviti i ubrzati procesi u Vrbovcu, već i podići transparentnost na novu, višu razinu.

-Sada nas se više neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u procesu. Drago nam je čuti da se sustav misli dodatno nadograđivati i nadam se da će povratne informacije s terena biti od pomoći- dodao je gradonačelnik.
Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Vrbovec prepoznao rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru.

-SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj, to je aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova-kazao je Gašparić istaknuvši kako je intencija da kroz taj sustav već iduće godine budu provedeni i natječaji i da se cijela gradska birokracija potpuno digitalizira, dodao je.

Ukupno bi sustavom trebalo biti obuhvaćeno 85 pravnih subjekata u Vrbovcu, koji dobivaju određene financijske iznose iz proračuna. Prije Vrbovca, SOM sustav su implementirali Bjelovar, Sisak, Vodnjan i Rovinj, ali zasad samo za sportsku djelatnost.