Priprema se scenarij

Vrbovec domaćin terensko-pokazne vježbe operativnih snaga civilne zaštite Zagrebačke županije

Sastao se Stožer civilne zaštitne Zagrebačke županije
20240704_091219.jpg__648x432_q85_subsampling-2

S ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga i drugih sudionika u sustavu civilne zaštite, 21. rujna u Vrbovcu će se održati terensko pokazna vježba svih operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije – odlučeno je na današnjoj, 21. sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Za organizaciju vježbe Zagrebačka županija je osigurala 10.000 eura, a zadatak je Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u suradnji s ostalim županijskim operativnim snagama te Gradom Vrbovcem izraditi scenarij vježbe.

Istaknuvši važnost sustavnog podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ervin Kolarec podsjetio je na prošlogodišnju vježbu održanu na jezeru Čiče u Velikoj Gorici na kojoj su snage civilne zaštite potvrdile da su spremne odgovoriti na sve izazove.

Na sjednici je donesen zaključak o nabavi opreme za sustav radio veza za potrebe sustava civilne zaštite.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić izvijestio je kako je napravljena analiza trenutnog stanja pokrivenosti s postojećih repetitorskih lokacija na području Zagrebačke županije za potrebe vatrogastva i operativnih službi (HGSS – stanice Zagreb i Samobor, Crveni križ ZŽ i Hrvatske udruge potražnih pasa).

– Uvidom u analizu, ali i na prethodno održanoj vježbi, utvrđeno je kao je potrebno raditi na stvaranju uvjeta za uvođenje digitalnog komunikacijskog sustava. Opremanjem županijskih operativnih postrojbi riješio bi se problem nemogućnosti komunikacije u slučaju velikih intervencija i elementarnih nepogoda, pojasnio je Kezerić te dodao kako bi se ove godine krenulo s prvom fazom koja podrazumijeva i nabavu 3 repetitora, dok će se preostale 2 faze i nabava preostalih 7 repetitora realizirati kroz 4 godine.

Događanja
Vrbovec