VOLIM EKO: U Velikoj Gorici za vikend prvi Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije

Na sajmu će se predstaviti ekološki proizvođači s certificiranim eko proizvodima, koje će posjetitelji moći kupiti i degustirati

Udruga za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora uz svesrdnu pomoć Turističke zajednice Grada Velike Gorice i pokroviteljstvo Zagrebačke županije, u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga u holu Srednje strukovne škole Velika Gorica organizira “Volim eko – 1. Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije”, koji će okupiti 29 izlagača.

Svoje proizvode koji će se moći degustirati i kupiti, predstavit će samo oni proizvođači koji imaju certificirane eko proizvode, rekao je na današnjem predstavljanju Festivala
pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Zagrebačke županije Josip Kraljičković.

-Između ostaloga moći će se dobiti i savjeti za ekološku proizvodnju. Odabir Velike Gorice bio je logičan slijed, jer tu su najbolji potrošači, ali i najveći potencijal za razvoj ekološke poljoprivrede. Vjerujem kako ovaj Festival uspjeti i postati tradicionalan- kazao je Kraljičković, otkrivši nam kako Zagrebačka županija putem provedbe “Programa razvoja ekološke poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji do 2030. – akcijski plan” ostvaruje svoju viziju “Zagrebačka županija vodeća je zelena županija čiji se razvoj temelji na ekološkoj i inovativnoj proizvodnji hrane i razvoju pametnih sela”.

Upravo zbog toga na Festivalu će se održati i okrugli stol “Kako provodimo Program razvoja ekološke poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji do 2030. – akcijski plan”, a održat će se i predstavljanje Bio-Zrna, Davida Pejića, koji je dobitnik nagrade Europske komisije za najboljeg ekološkog poljoprivrednika EU.

Program Festivala održava se u Srednjoj strukovnoj školi od 10 do 17 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.