Kiša zadaje sve veće probleme

Vodostaj Zrmanje i dalje raste, proglašeno izvanredno stanje

U Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori
Gračac pod vodom, evakuirani stanovnici, dio prometa zatvoren Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje, priopćeno je iz Civilne zaštite Zadarske županije.

-U Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori. Zasad nisu poplavljeni stambeni objekti- rekao je načelnik Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Sve operativne snage na čelu s vatrogasnim postrojbama, stožerima Civilne zaštite Obrovca te predstavnicima Civilne zaštite Zadarske županije i mještanima ulažu maksimalne napore u obrani od poplave.

-Vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja i Crvenoga križa i dalje rade na ispumpavanju vode i pružaju pomoć stanovništvu- kazao je Vicković te istaknuo da će se, bude li šteta u visini zakonskog minimuma, proglasiti elementarna nepogoda.

Na poplavljenom području Zadarske županije pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka i Split, Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a i djelatnici Hrvatske vode cijelu su noć s mještanima i ostalim operativnim snagama punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio Obrovca od nabujale Zrmanje.

Na terenu su i pripadnici HGSS-a Gospić, Šibenik, Split i Zadar, a čamci za potrebe evakuacije stanovništva su spremni.

 

Hrvatska
Ostalo