Vlado Kolarec: Naša je zadaća izgraditi ono što ljude najviše muči

Kravarsko je, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, proslavilo Dan općine. Tijekom svečane sjednice Općinskoga vijeća, načelnik Vlado Kolarec je rekao da su zadnjih godina realizirani značajni projekti, velika većina njih uz podršku Zagrebačke županije.

– Zahvala županu na svim donacijama. Ni jedna godina nije prošla, a da nismo dogovorili i realizirali neki projekt. Posebna zahvala na pomoći kod sanacije klizišta- rekao je Kolarec, dodavši da je zadaća Općine “izgraditi ono što ljude najviše muči”.

Brojni pomaci na svim poljima

– Zadnje dvije godine osnovni je cilj pomoći roditeljima da što jeftinije prođu u školovanju djece, kako bi se mladi, nakon završena obrazovanja, mogli uključiti u život općine. Uz sve sagrađene domove, igrališta, mrtvačnice…, poboljšavamo kvalitetu života kako bi naši stanovnici, naša djeca, imali približno iste uvjete za život kao i oni u Velikoj Gorici, Zagrebu… Ovdje smo kako bismo novac koji naši mještani izdvajaju kroz porez usmjerili u one stvari koje su najbitnije za razvoj općine Kravarsko – rekao je Kolarec, koji je na čelu Općine pune 23 godine.

– Kada smo postali općina najbitnije je bilo sagraditi školu. Nakon nje sagradili smo i sportsku dvoranu. Sagradili smo i preko 70 kilometara vodovoda, kompletno je rekonstruirana visokonaponska mreža, sagradili smo i preko 50 kilometara cesta, financiramo predškolski odgoj, prijevoz učenika i studenata… Očekujemo da će iduće godine, kroz aglomeraciju Mala Buna, početi i gradnja kanalizacije, što je za naša naselja od velikog značaja. Cilj nam je zadržati stanovnike na ovome prostoru – rekao je načelnik.

Županu Kožiću priznanje za svekoliku pomoć

Na sjednici su, tradicionalno, uručena općinska priznanja, a jedno od njih, za doprinos razvoju Općine, primio je župan Stjepan Kožić.

-Drago mi je što s općinom Kravarsko u mnogočemu surađujemo. Moja vizija je pomoći onima koji su manje razvijeni, koji trebaju našu potporu kako bi razvili infrastrukturu nužnu za poboljšanje kvalitete života – rekao je župan, dodavši da za sve treba novca, a danas se on, dodao je, može povući iz europskih fondova.

Prisutnima se, uz ostale, obratio i saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

-Administrativno smo podijeljeni, ali radimo zajedno. Kako dobre ideje guraju naprijed naše jedinice lokalne samouprave, tako bi naprijed trebale gurati i cijelu Hrvatsku- rekao je Barišić.