Vladimir Bregović: Što je s realizacijom sredstava za stipendije vrhunskih sportaša

Rebalansom proračuna u prosincu Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije zahvaljujući amandmanu HDZ-a osigurano je dodatnih 500 tisuća kuna koje će se utrošiti na stipendiranje sportaša. Upravo su sredstva namijenjena za vrhunske sportaše, koja još nisu doznačena Zajednici bila razlogom pitanja koje je na Aktualnom satu Skupštine Zagrebačke županije postavio vijećnik HDZ-a, Vladimir Bregović.

-Vidljivo je da u Zagrebačkoj županiji ima sredstava. ja ovdje pitam što je s realizacijom, jer naša djeca čekaju realizaciju, sredstava ima. Molim izvršnu vlast da pokrenemo ovu situaciju kako bi naši sportaši mogli raditi ono u čemu su najbolji, predstavljati Zagrebačku županiju, svoje klubove i gradove. Krenimo što prije u realizaciju, jer u proračunu su sredstva predviđena i ona postoje- rekao je Vladimir Bregović.

Župan Stjepan Kožić kazao je kako je realizacija krenula već davno, jer ugovor sa Zajednicom športskih udruga i saveza već je potpisan.

-Program javnih potreba u športu, kulturi i tehničkoj kulturi nije bio izmijenjen te je zato bio potpisan ugovor koji je bio evidentan iz tog programa. Jasno, da radimo na tome da i taj iznos koji je osiguran kroz amandman, jer aneks sporazuma do iznosa koji je osiguran u proračunu je pripremljen i bit će potpisan kroz koji dan. Nema problema da bi nešto zaustavili ili ne bi osigurali- odgovorio je župan Kožić.