Vladimir Bregović: Izuzetno smo ponosni na naš sport i na rezultate svih naših sportaša

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije zasigurno je jedna o vodećih i organiziranijih svoje vrste u zemlji. Trenutno broji oko 25 tisuća registriranih sportaša te 1 500 trenera i dužnosnika o čijim uspjesima govore sami rezultati.

– Izuzetno smo ponosni na naš sport, na rezultate svih naših sportaša, na medaljaše najviše. Međutim, najvažnije od svega, što cijelo vrijeme želimo i ističemo je da naši sportaši ostvaruju takve rezultate upravo u Zagrebačkoj županiji. Ne odlaze u zagrebačke klubove, a to nam je cilj, da ostanemo ovdje, komentirao je predsjednik Vladimir Bregović.

Da županijska Zajednica športskih udruga i saveza itekako vodi brigu o svojim članovima te njeguje dugu i bogatu sportsku tradiciju, govori i činjenica kako je nedavno odala priznanje za životno djelo legendarnom olimpijcu Željku Vađiću, a koje mu je uručio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Kada smo već kod streljaštva, posebno mjesto u sportu Zagrebačke županije pripada obitelji Pereglin, za koje Bregović ima samo riječi hvale:

– Nekoliko takvih obitelji imamo u sportu, a Pereglini su svakako jedni od njih. Već je druga generacija u toj disciplini, dakle od mame i tate prešlo je na sina i kćer. Ponosni na njihove uspjehe.

Naposljetku, san svakog sportaša, ali i organizacije koja mu daje podršku jesu Olimpijske igre:

– Očekujemo još ove godine da će biti kvalifikacija za Olimpijske igre. Nadam se da će netko od naših sportaša nastupiti u Tokiju. Čim su tamo, izgledi za pobjedu već su nam veliki, zaključio je Bregović.