Primit će ukupno devet punih ministarskih plaća

Vlada odobrila povlasticu 6+6 smijenjenom ministru Banožiću

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Maria Banožića povukla je zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, temeljem punomoći, podnijela u petak, doznaje se u Hrvatskom saboru
Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je da je smijenjenom ministru obrane Mariju Banožiću Vlada odobrila zahtjev da u idućih godinu dana iskoristi povlasticu 6+6, što znači da će šest mjeseci primati punu ministarsku plaću a nakon toga pola te plaće.

-Mi smo dobili i odobrili zahtjev za 6+6 njega kao člana Vlade i to je potpisano. Idućih 6 mjeseci će primati punu plaću koju je imao kao ministar, a nakon toga, sukladno tom zakonu, pola te plaće- rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a.

Plenković je rekao da se Banožić, koji je smijenjen nakon što je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula osoba, Vladi obratio s tim zahtjevom, te da su oni “to riješili”. Time će smijenjeni ministar u sljedećih godinu dana, primiti ukupno devet punih ministarskih plaća.

Plenković nije želio komentirati situaciju u kojoj je ministrova odvjetnica prvo predala zahtjev za aktivaciju i mirovanje njegovog saborskog mandata, a onda je taj zahtjev povukla.

-To morate pitati njegovu odvjetnicu- poručio je.

Hrvatska
Politika