Revitalizacija Imunološkog zavoda

Vlada dala ‘zeleno svjetlo’ Imunološkom zavodu za izgradnju postrojenja za proizvodnju zmijskog antitoksina u Rugvici

Vlada je dala suglasnost Zavodu za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za projektiranje i izgradnju postrojenja na lokaciji Radne zone Rugvica - sjever u općini Rugvica
DSC_0437

Vlada je na prvoj sjednici u novom, trećem mandatu s premijerom Andrejom Plenkovićem na čelu, dala suglasnost Imunološkom zavodu za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u idućoj godini za izgradnju postrojenja za proizvodnju zmijskog antitoksina.

Vlada je dala suglasnost Zavodu za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za projektiranje i izgradnju postrojenja na lokaciji Radne zone Rugvica – sjever u općini Rugvica, u iznosu od 4,8 milijuna eura, javlja Tportal.

Radi se o projektiranju i izgradnji biofarmaceutskog postrojenja za proizvodnju animalnih imunoseruma namijenjenih za ljudsku i veterinarsku uporabu s primarnom namjenom proizvodnje antitoksina za otrov europskih zmija otrovnica.

-Ovim aktom nakon gotovo 30 godina oživjet će proizvodnja važnih biofarmaceutskih proizvoda- istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Aktualno
Hrvatska
Rugvica