Visoke novčane kazne za recidiviste prometnih prekršaja

Rekorder je prilikom zaustavljanja "napuhao" 3 promila

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, trojica vozača iz Koprivničko-križevačke županije kažnjena su visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama, priopćila je policija dodavši da je jedan od njih imao 3 promila alkohola u krvi.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka izvijestila je da su u nedjelju na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici dovedena trojica vozača, recidivista prometnih prekršaja. Navode kako je 36-godišnji vozač koji je 16. svibnja, oko 14,30 sati u Drnju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3 promila, kažnjen novčanom kaznom od 10.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

-Nadalje, doveden je 21-godišnji vozač koji je u subotu oko 16,15 sati u Peterancu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila i prije položenog vozačkog ispita- dodaju iz PU koprivničko-križevačke, koja je mladića kaznila novčanom kaznom od 20.300 kuna.

Kažnjen je i 27-godišnjeg vozača koji je noćas oko 1,30 iza ponoći, u mjestu Molve Ledine vozio pod utjecajem alkohola od 1,53 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Izrečena mu je novčana kazna od 10.800 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.