Više od šesto sudionika na ovogodišnjem pokladnom defileu u Velikoj Gorici

Više od šest stotina sudionika, dvadeset fenomenalnih skupina i preko tisuću posjetitelja – tako je to izgledalo na današnjoj pokladnoj povorci u Velikoj Gorici. Najluđe razdoblje godine u punom je jeku, a tradicionalni Turopoljski fašnik slavi nevjerojatnih 111 ljeta. Tom su se prigodom okupili veliki i mali, šareni i sivi, domaći i strani kako bi se, predvođeni Žirekom, Pajcekom, Lukom i Princezom poklonili Princu Fašniku, trenutnom vladaru cijelog Turopolja.

Bilo je tu gromovnika, coprnica, vampira, zvončara, čarobnjaka i vještica, vanzemaljaca, Rimljana i Gala, bogatih šeika i još svakakvog veselog svijeta koji su publici predstavili svu raskoš običaja i umijeća – od zazivanja proljeća, tjeranja zlih duhova, can-cana, pečenja rakije, kolinja, efektivnog liječenja Korona virusa, pa sve do plesnih okršaja. Ipak, na tronu kraj Princa može biti samo jedna skupina, a ta je čast ove godine pripala Čuvaricama planete zemlje, običnim danima poznatim kao Društvo žena iz Novog Čiča (op. a. pogledajte sliku gore).

Svi oni koji nisu imali priliku svjedočiti ovom spektaklu, ne očajavajte, redakcija 01portala pripremila vam je galeriju najboljih maski i vrhunaca koju možete pogledati OVDJE.

Također, oni od vas koji ste se ipak našli u gradu, ne propustite večerašnji veliki koncert Nene Belana & Fiumensa pod fašničkim šatorom, a ako ste željni repeta, svakako posjetite sutrašnji Mali fašnik na kojem će svoje kreacije predstaviti vrtićarci, školarci te pojedinačne maske, parovi i skupine.