Više od 100 udruga sudjeluje na Tjednu udruga na Europskom trgu

Do petka, 14. lipnja Zagrepčani će u sklopu tradicionalne manifestacije Tjedan udruga na Europskome trgu moći obići štandove brojnih zagrebačkih udruga i pobliže se upoznati s njihovim aktivnostima i programima. Svakodnevno od 8,00 do 16,00 sati svoje će radove, odnosno područja svojih djelovanja, aktivnosti, ciljeve i uspjehe prezentirati više od 105 udruga, svakog dana po 30-ak.

Manifestaciju koju na inicijativu i u suradnji s različitim udrugama s područja Grada Zagreba već 19. godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

-Kada nešto traje devetnaest godina, znači da vrijedi, da je dobro i da ima smisla. Devetnaest godina suradnje, podržavanja i prepoznavanja vrijednosti koje nas čine boljim ljudima, stručnjacima, prijateljima- rekao je gradonačelnik Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Udruge koje sudjeluju na ovogodišnjoj manifestaciji dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe na njih, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata, socijalnoga i humanitarnog značaja, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te promicanja zdravlja.