VIKENDOM U IVANIĆ! – Istraži Ivanić-Grad

Ne znaš kamo za vikend? Dođi, vidi, doživi i istraži Ivanić-Grad. Mi predlažemo, a ti izaberi

BICIKLOM U IVANIĆ

Ako se odlučite biciklom posjetiti Ivanić-Grad predlažemo da iskoristite već postojeće biciklističke staze ili ih prilagodite svojim mogućnostima, interesima i vremenu. Predlažemo da svakako posjetite Centar za posjetitelje Suvenirnica gdje možete kupiti domaće proizvode (bučino ulje, škrlet, suvenire…), neke od naših ugostitelja i vinoteka. Možete posjetiti Muzej Ivanić-Grada i crkvu sv. Petra koji se nalaze u centru grada.

ISTRAŽI IVANIĆ KORAK PO KORAK

Šetnjom po šetnici uz rijeku Lonja pokraj koje se nalazi SP Zelenjak mnoge obitelji provode svoje slobodno vrijeme s djecom na dječjem igralištu i sportskim terenima uz koje se nalazi i Dribbling Food&Caffe. Prijeđete li most na drugoj obali rijeke Lonje nalazi se SB Naftalan. Šetnicom ćete doći u centar grada do Muzeja Ivanić-Grada, crkve svetog Petra i Centra za posjetitelje Suvenirnica u kojoj se mogu kupiti domaći proizvodi bučino ulje, škrlet i suveniri. Ako ogladnite slobodno posjetite FoodBook by Dino & Vule, Restoran Ivanićanka i Gradsku pivnicu, a tu su i Pizzerije: Rošo, Ben Mar i 4 M i slastičarna D“ Cake i kafići.

ŠETNJA ŠUMOM MARČA I POSJET ST KEZELE

Ako dan želite provesti u prirodi i na selu preporučujemo Vam da posjetite poučnu stazu šume Marča i Seoski turizam Kezele. Poučna staza duga je 3.000 metara (40 min hoda), blago brdovita i lagana za šetnju za sve uzraste. Uz poučnu stazu nalaze se ploče na kojima je prikazan biljni i životinjski svijet šume i jezera Sudarice. Polazište je s ceste uz ST Kezele koji u ponudi imaju autohtona jela i pića.

REKREACIJA ZA SVE NA IZLETIŠTU PETEK

Ako ste ljubitelj rekreacije, sporta, wellnessa, dobre hrane i vina preporučujemo Vam da posjetite Izletište Petek, njihove sportsko rekreativne terene (odbojka, rukomet, nogomet i rugby na pijesku, tenis, nogomet, nogomet u kavezu), teretanu, bazene, dječja igrališta sa ziplineom i vožnjom quadova, wellness i spa oazu, posjetite vinoteku i restoran Garfield. Možete doći na jedan ili više dana.

MEDICINSKI WELLNESS SB NAFTALAN

Pored šetnice i SP Zelenjak nalazi se Specijalna bolnica Naftalan u koju osim liječenja reumatskih i kožnih bolesti mnogi dolaze i zbog naftalanskih wellness programa koji pridonose uljepšavanju kože i podizanju životne energije, a uskoro se otvaraju unutarnji i vanjski bazeni.

CRNO ZLATO MOSLAVINE

Pridružite nam se na otkrivanju tri crna zlata u Moslavini uz priču o nafti, ljekovitom naftalanu i delikatesnom bučinom ulju. U ovom interaktivnom obilasku Ivanić-Gradom aktivirat ćemo sva vaša osjetila. Vratit ćemo vas u prošlost i ispričati brojne legende moslavačkog kraja. Odlična zabava za cijelu obitelj i grupe. Program se realizira uz najavu i pratnju turističkog vodiča. Interpretacijsko – doživljajni turistički paket, vodi Ana Gašparović.

NAPUNI DUŠU U VINARIJI VOŠTINIĆ KLASNIĆ

Vinarija Voštinić Klasnić nalazi se na brdu iznad Ivanić-Grada okružena je vinogradima i voćnjacima. Posjetite ju i napunite se pozitivnom vibrom, prekrasnom prirodom i vrhunskim vinima, od kojih je najpoznatiji Škrlet – autohtona kontinentalna sorta, u potpunosti prilagođena prirodnim uvjetima Moslavačke gore. Osim vinskih degustacija i gastro evenata, u vinariji se često organiziraju izložbe, glazbeni događaji i razne kreativne radionice. A sve što trebate napraviti je najaviti se i dogovoriti detalje.

ODMOR ZA ODVAŽNE U STRELJANI CINELOV

Streljana Cinelov još je jedan jedinstveni sadržaj Ivanić-Grada jer imaju jedinu kino streljanu u ovom dijelu Europe u koju ne dolaze samo lovci, zaštitari i policajci već i osobe koje žele isprobati nešto novo i dobro se zabaviti. Dužina strelišta je 40 metara te se sastoji od 4 stola na kojima se možete osjećati sigurno, bez straha od smetanja drugim korisnicima, a koriste najnoviju tehnologiju: platno veličine 30 m2, detektore pogodaka te termo kamere koje 100% točno pokazuju gdje ste pogodili.

Također, s klijentima rade na sigurnosti rukovanja vatrenim oružjem, a tamo se nalazi i voditelj, koji je spreman odgovoriti na sva Vaša pitanja te Vam pokazati kako pravilno koristiti oružje. Nakon navale adrenalina predlažemo vam da posjetite restoran/pizzeriju/slastičarnicu (Food Book, Rošo, slastičarnica DꞌCake) ili ostale ugostitelje.