Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije proslavilo Aranđelovdan

U povodu krsne slave održana je svečana sjednica na kojoj je iznesen plan rada za 2023., u kojoj će se održati izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Krsnu slavu sv. Mihaela arkanđela (Aranđelovdan) proslavilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Uvodno je održana svečana sjednica Vijeća na kojoj je podneseno izvješće o njegovu radu u ovoj godini i iznesen plan rada za 2023., u kojoj će se održati izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

– Posvetit ćemo punu pažnju izborima kako bi se njima odazvao što veći broj srpske populacije, rekao je potpredsjednik Vijeća Dragan Geratović dodavši da su u idućoj godini planira povezivanje Vijeća srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije s jednim od gradova u Srbiji, najvjerojatnije Somborom.

U ime Zagrebačke županije proslavi Aranđelovdana, upriličenoj u Velikoj Gorici, prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović.

– Naše ćemo odnose i dalje graditi uz puno razumijevanja. Veselim se svakom novom susretu, rekla je predsjednica Skupštine.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi pjevačke grupe SKD-a “Prosvjeta” iz Zagreba i Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Brdo Kranj” iz Slovenije. Slavski kolač posvetio je otac Đorđe Filipović.