Zaradili ovacije publike

VIDEO: U Zaprešiću se okupile udruge Zagrebačke županije, korisnici Udruge Ivančica oduševili nastupom

Održana je i radionica „Osnaživanje civilnog društva“, namijenjena udrugama braniteljskog, zdravstvenog, socijalno-humanitarnog i sličnog značaja
20231208_111740.jpg__648x432_q85_subsampling-2

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava Zagrebačka županija je u prostoru Vršilnice zaprešićkih Novih dvora okupila predstavnike udruga. Održana je i radionica „Osnaživanje civilnog društva“, namijenjena udrugama braniteljskog, zdravstvenog, socijalno-humanitarnog i sličnog značaja.

Na radionici o mjerilima za udruge koje za provedbu svojih programa i projekata koriste sredstva iz javnih izvora govorila je zamjenica ravnatelja u Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske Vesna Lendić Kasalo, dok je „Program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021. – 2027.: mogućnosti financiranja za suvremenu i učinkovitiju javnu upravu i razvoj lokalnih zajednica“ predstavila viša stručna savjetnica u Odjelu za programe EU i međunarodnu suradnju u Uredu za udruge Vlade RH-a Željka Markulin.

– Zagrebačka županija za rad udruga zdravstvenog, humanitarnog i socijalnog karaktera u proračunu za 2024. godinu osigurala je 475 tisuća eura što je 100 tisuća više nego ove godine, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, ističući nemjerljiv doprinos udruga civilnog društva u razvoju i unapređenju kvalitete života ranjivih skupina društva.

U glazbenom dijelu programa nastupili su korisnici Udruge Ivančica, udruge za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama iz Zaprešića koji su odmah na početku izazvali ovacije publike.

Događanja
Zagrebačka županija
Zaprešić