Veliki gradonačelnik

VIDEO: Tomislav Tomašević obilježio 54 godišnjicu smrti Većeslava Holjevca

Tomašević je rekao da mu je velika čast da kao gradonačelnik Zagreba može položiti vijenac velikom zagrebačkom gradonačelniku Većeslavu Holjevcu
Zagreb: Položeni vijenaci povodom 54. obljetnice smrti Većeslava Holjevca Davorin Visnjic/PIXSELL

U povodu 54. obljetnice smrti Većeslava Holjevca, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, položilo je vijence kod grobnice Narodnih heroja na Gradskom groblju Mirogoj.

Tomašević je rekao da mu je velika čast da kao gradonačelnik Zagreba može položiti vijenac velikom zagrebačkom gradonačelniku Većeslavu Holjevcu.

– Nekako se obljetnica njegove smrti poklopila baš s javnom raspravom o generalnom urbanističkom planu i upravo njegova vizija Novog Zagreba i kako trebaju izgledati što se tiče prostora i zelenila, novo naselje u gradu Zagrebu je nešto čime se vodimo i u novom generalnom urbanističkom planu kako bi zaustavili prekomjernu gradnju, kako bi imali dovoljno javnih društvenih sadržaja u svakom naselju i kvartu, rekao je Tomašević.

Podsjetio je da se ove godine obilježava se i 70 godišnjica otkako je donesena odluka u Gradskoj skupštini o gradnji Novog Zagreba i dodao da i danas vidimo sve ideje Većeslava Holjevca od Zagrebačkog Velesajma, Mosta slobode.

– Uostalom, najbolje govori o tome da je bio toliko značajan i toliko velik i toliko omiljen zagrebački gradonačelnik da je jedini zagrebački gradonačelnik kojem je podignut i spomenik, naglasio je Tomašević.

Tatjana Holjevac zahvalila je Tomaševiću što je obilježio dan smrti njenog oca. Podsjetila je da je Holjevac bio izabran kao najmlađi zagrebački gradonačelnik sa samo 35 godina te istaknula kako je ona i cijela njena obitelj ponosna na Većeslava Holjevca.

– Ove godine obilježava se 70 godina od kad je donesena odluka da se radi, Novi Zagreb. Zagreb je bio na ovoj strani Save, a preko save nije bilo ni mostova išla je skela i evo tamo je niknuo ogroman grad. Sve zgrade koje su napravljeno u ta vremena su i danas nešto što građani Zagreba koriste, rekla je Tatjana Holjevac.

 

Događanja
Grad Zagreb