VIDEO: Postavljen kamen temeljac za izgradnju HEP-ovog kombi-kogeneracijskog bloka

Radove je uz predsjednika Uprave HEP-a Franom Barbarićem otvorio premijer Andrej Plenković

Otvoreni su glavni radovi izgradnje novog kombi-kogeneracijskog bloka u Elektrani-toplani Zagreb. Riječ je o jednoj od najvećih ulaganja u okviru HEP-a posljednjih deset godina, a ono će, zajedno s ostalim projektima, predstavljati značajan korak da investicije velikih društva u državnom vlasništvu pokušaju pridonijeti i domaćem gospodarskom rastu, ulaganjima, većoj kvaliteti za Grad Zagreb te čitav energetski sustav Republike Hrvatske.

Kamen temeljac postavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je ovom prigodom s predsjednikom Uprave HEP-a Franom Barbarićem potpisao povelju.

– Ovo kombi-kogeneracijsko postrojenje Elektrane i toplane Zagreb dat će novu energiju i uštedu i predstavlja značajan pothvat financiran iz sredstava Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj uz jamstva Europskog fonda za strateška ulaganja, takozvani Junckerov plan, čiji je smisao upravo ovakav tip investicija, rekao je Plenković te pozdravio aktivnosti Hrvatske elektroprivrede koje su, sukladno energetskoj strategiji RH usmjerene i na obnovljive izvore energije, obnove hidroelektrana, izgradnju vjetroelektrana i solarnih elektrana.