VIDEO: Ovo je Jure Mišković, dobitnik Povelje Zagrebačke županije

Mišković je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, koreograf plesač, nogometni i rukometni trener, a zadnjih 20 godina i ravnatelj Osnovne škole "Stjepan Radić" u Božjakovini

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Povelja Zagrebačke županije uručena je Juri Miškoviću iz Božjakovine.

Učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, koreograf plesač, nogometni i rukometni trener, a zadnjih 20 godina i ravnatelj Osnovne škole “Stjepan Radić” u Božjakovini. Ravnatelj Jure Mišković ove godine odlazi u zasluženu mirovinu te za sobom ostavlja dubok trag u struci koja će ga pamtiti kao sposobnog i angažiranog ravnatelja koji se zalagao za poboljšanje statusa ravnatelja, odnosa u školama i bolji materijalni položaj svih škola u Zagrebačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Dobitnik je i najvećeg učiteljskog priznanja za rad u prosvjeti – Nagrade Ivan Filipović.

– Nešto najljepše u životu je raditi s djecom i pomagati ljudima, kaže ravnatelj Mišković čija je škola prepoznata diljem Hrvatske, ali i šire, prema svojoj otvorenosti prema drugim školama, državama i nacionalnim manjinama.

– Škola je u projektu radićevaca, u sklopu kojeg su okupljene sve škole koje nose ime Stjepana Radića. Učenici naših škola svake godine na zadanu temu rade zajednički projekt te se okupljamo svake godine u drugoj školi i razmjenjujemo znanja i stječemo nova prijateljstva, rekao je Mišković.