VIDEO/FOTO ZELENA ČISTKA – Kad se male ruke slože, sve se može

I više nego uspješna akcija čišćenje korita rijeke Save
DSC_7783

Povodom Dana planeta Zemlje Općina Rugvica organizirala je veliku ekološku akciju čišćenja okoliša, koja je rezultirala sjajnim odazivom mještana i općinskih udruga, koje su od ranog jutra čistile korito rijeke Save. Gotovo 150 volontera od onih najmanjih do onih najstarijih odazvalo se pozivu.

-Lijepo smo se zabavili, no i odradili smo dobar posao- kratko nam je rekla Natali Barbarić, učiteljica 2.C razreda Osnovne škole Rugvica, koja je također dala svoj obol ovoj akciji.

Najzaslužniji za cijelu akciju bili su načelnik Mato Čičak i predsjednik Mjesnog odbora Ščitarjevo Stjepan Zagorec, koji se priključila i Općina Orle.

-Drago mi je što smo očistili rijeku Savu. Hvala svima što su se odazvali, a mene veseli odaziv ovih najmlađih, koji su bili itekako vrijedni- kazao je načelnik Mato Čičak, istaknuvši kako rijeka Sava ima itekako veliku važnost za mještane ovoga kraja.

-Raduje me to što se stanovništvo počelo vraćati na rijeku Savu. Pridonijeli su tome i Savki lađari, a zasigurno će i naša Turistička zajednica koju smo osnovali, jer jedna od želja nam je da oživimo ovu našu prekrasnu rijeku- zaključio je Čičak.

Svi se nadaju kako će ova akcija zaživjeti i postati tradicionalnom manifestacijom.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija