Povratak nakon pet godina

VIDEO/FOTO: Više od 300 biciklista pedalira Turopoljem i upoznaje znamenitosti

Povratak na cilj u Pleškoj ulici očekuje se iza 16 sati, kada slijedi i zabavan program uz bogatu tombolu
DSC_1195

VG Tur team nakon petogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, odlučili su se na povratak Turopoljske milje, omiljenog cikloturističkog maratona koji privlači mnogobrojne bicikliste. Ove godine na upoznavanje Turopolja odazvalo se više od 300 biciklista, koje očekuje ruta od 57 kilometara uz četiri stajališta – Andautonija, Etno naselje Novo Čiče, Lugarnica Čardak te Spomen park 153. brigade HV-a.

-Nastavljamo držati visoki standard koji smo imali na prethodnim Miljama. Nadam se kako smo i ove godine uspjeli organizirati sve na tome nivou. Odaziv biciklista je dobar, a nadam se da će i završetak biti ovako sretan-kazao je uoči starta u Pleškoj ulici, predsjednik VG Tur teama Bruno Gregl.

-Očekuje nas ruta od 57 kilometara gdje imamo četiri stajališta gdje nas uz upoznavanje tih lokaliteta očekuju i okrijepe. Uz dobro druženje moto ove biciklijade je baš kako i piše na svakom plakatu – upoznaj bolje Turopolje- poručio je Gregl.

Bicikliste je uoči polaska posjetio i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo povratkom Milje u Veliku Goricu i Turopolje.

-Zahvala organizatorima koji su vratili Turopoljsku milju u punome sjaju u našu Veliku Goricu, što potvrđuje i broj biciklista koji su se okupili. Lijepo je vidjeti cijele obitelji s djecom, kao i bicikliste iz drugih dijelova Zagrebačke županije, što samo potvrđuje koliko je povratak Turopoljske milje bio nužan. Mi ćemo kao Grad nastaviti podržavati ovakve manifestacije i akcije, jer na ovaj način svi posjetitelji će provesti nezaboravan dan u našem Turopolju- rekao je Ačkar.

Povratak na cilj u Pleškoj ulici očekuje se iza 16 sati, kada slijedi i zabavan program uz bogatu tombolu.

Događanja
Velika Gorica