VIDEO/FOTO: Veliki dan za Ivanić-Grad, Visoka škola promovirala prve studente

22 studenta danas su primila diplome stručnih prvostupnika fizioterapije Visoke škole Ivanić-Grad
DSC_2966

Prva generacija studenta Visoke škole Ivanić-Grad, njih 40, u akademskoj godini 2018/2019., sjela je u klupe i započela svoje školovanje na preddiplomskom stručnom studiju fizioterapije, a 22 studenta danas su primila diplome stručnih prvostupnika fizioterapije. Od tada do danas Visoka škola je napredovala tako da je u srpnju prošle godine pokrenut i diplomski stručni studij „Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji“ što je posebnost na razini Hrvatske, ali i šire.

-Nitko sretniji od nas zbog prvih promoviranih studenata. Ivanić-Grad s ponosom sada može reći kada studenti dođu u jedan grad, onda grad s ponosom može reći sada smo stvarno grad. Presretni smo zbog ovog dana, jer iza nas je dugi put od prve Odluke o osnivanju od 2015. do prvog dopisa o mentoriranju iz Vukovara iz 2017., dok smo godinu dana kasnije upisali prve studente koji nam danas izlaze van. U međuvremenu smo pokrenuli i diplomski studij, a to je pokazatelj jednog sustavnog i kvalitetnog rada koji će tek u budućnosti pokazivati sve svoje prave rezultate- kazao je dekan Visoke škole Mile Marinčić, poručivši studentima kako su im sve ove godine koje su proveli na Visokoj školi veliko životno iskustvo.

-Ova diploma koju danas primate potvrđuje da ste postigli uistinu veliku vještinu: naučili ste učiti i prakticirati vještine. A stara mudra izreka nam kaže: Čovjek mora ostati učenik i onda kada postane učitelj – stoga, nemojte prestati učiti. Vi ste tijekom svog školovanja naučili da je odgovornost vrlina koju valja njegovati, jer najgore je kada se čovjek mora boriti protiv sebe iz prošlosti. Stoga činite sve kako u budućnosti ne bi imali potrebu suočavati se s onim što činite. Ne činite ništa što bi vam bilo opterećenje u budućnosti i što bi u vašem postupanju moglo djelovati kao rad protiv vlastite savjesti i temeljnih moralnih i etičkih principa. Budite, dakle, etični i odgovorni prema sebi i drugima- napomenu je dekan uz završnu poruku;

-Završit ću mislima svetice, Majke Terezije iz Kalkute; Učitelj, nastavnik, profesor … Naučit će vas letjeti, ali oni neće letjeti vaš let. Naučit će vas sanjati, ali oni neće sanjati vaš san.
Naučit će vas živjeti, ali oni neće živjeti vaš život. Ali u svakom letu, u svakom snu i u svakom životu, otisak primljenog učenja ostat će zauvijek.

Uz Visoku školu od prvog je dana bilo vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička i Željko Sudarić koji je dragi gost Ivanić-Grada.

-Ponosni smo, a siguran sam kako dana nema onih koji nisu zadovoljni zbog ovog završnog čina. Iza nas je težak i naporan put, no uz veliku pomoć Grada Ivanić-Grada i gradonačelnika Javora Bojana Leša, ali i dekana Milu Marinčića, kao i pomoć iz Vukovara iznjedrili smo prvu generaciju studenata. Vjerujem kako će ovaj dan ući u povijest ne samo Ivanić-Grada, već i cijele Zagrebačke županije- rekao je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Željko Sudarić.

Grad Ivanić-Grad od prvog je dana stao iza projekta visokog školstva u svome gradu, a danas je ovom svečanom činu nazočio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj te predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.

-Da mi je netko rekao prije samo pet godina da ćemo danas gledati promociju prvih studenata u Visokoj školi rekao bih mu da baš nije sav svoj. No, danas se događa upravo ono čemu smo težili kada smo stupili na dužnost da vodimo ovaj grad. San je postao stvarnost, a naši su planovi daleko veći nego što je to danas- istaknuo je Cuvaj.

Među studentima koji su primili diplome je i Tea Brbić iz Tučepa.

-Ovo označava službeni kraj i to je potvrda našeg truda i rada. U početku nismo znali kako će sve to izgledati jer smo bili prva generacija, no na kraju možemo reći kako smo zadovoljni- zaključila je Tea.

Uoči promocije sisački biskup mons. Vlado Košić blagoslovio je novouređene prostorije Visoke škole Ivanić-Grad.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija