Ledena zelinska čarolija

VIDEO/FOTO: U Zelini otvoreno klizalište. Gradonačelnik Košćec: Ovo je ostvarenje dječje želje

Klizalište svaki dan radi od 15-21 h!
DSC_2953

Zelinčani napokon mogu klizati u svome gradu. Naime, na prostoru Sportsko rekreacijskog centra u petak je službeno otvoreno klizalište u Svetom Ivanu Zelini, koje svi zainteresirani mogu koristiti do 6. siječnja. Svečano otvorenje uveličale su Zelinske mažoretkinje, nakon čega je na ledu upriličena bajka “Čudesna šuma” koju su izveli članovi i članice Klizačkog kluba Medo, dok je večer završila uz taktove Long Village Cowboysa.

-Ovo je ostvarenje dječje želje i njihove molbe. Ništa nismo prepustili slučaju, klizalište je ispod šatora, tako da nas ni vremenski uvjeti ne mogu spriječiti u uživanju na ledu. Mi nastojimo svake godine obogatiti taj adventski program, koji se u Zelini odvija na različitim lokacijama. Ovo klizalište je samo začin na sve to i mjesto okupljanje, na koje će vjerujem doći brojni Zelinčani- kazao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Klizalište je u potpunosti natkriveno, tako da ni loši vremenski uvjeti ne mogu umanjiti veselje klizanja kod djece, koja su jučer tijekom cijelog dana mogla besplatno klizati.

-Djeca i roditelji su tražili klizalište, zbog čega smo ciljano išli upravo na ovo vrijeme praznika i blagdana. A veliki plus nam je upravo šator, zbog čega ne ovisimo o vremenskim prilikama- istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Sveti Ivan Zelina Marinka Zubčić Mubrin.

Osim u klizanju, svi posjetitelji mogu uživati i u gastronomskoj ponudi.

-Ponuda je raznovrsna, a cijene su zelinske, nisu metropolske. Toga mora biti. Miris kuhanog vina, kobasica, fritula i palačinki mora se osjetiti i donijeti taj dodatni dašak- naglasila je direktorica Zubčić Mubrin.

TZ Sveti Ivan Zelina organizirat će i tradicionalni dječji doček Nove godine u podne, dok će Zelinčane u 2024. uvesti grupa Kings.

-Predbožićno i božićno vrijeme je vrijeme za obitelj. To je vrijeme u kojem bi svi trebali zaboraviti barem malo na svakodnevne poslovne aktivnosti i posvetiti se obitelji i djeci te zajednički raditi neke poslove i okupiti se, jer upravo je Božić prilika za obiteljsko okupljanje i širenje mira i dobrote prema svima- poručio je Košćec.

Događanja
Sveti Ivan Zelina