Po 15-ti puta održana manifestacija Pjesmom i plesom kroz Veleševec

VIDEO/FOTO: Raspjevani i rasplesani folklorni susreti u Veleševcu

Uz domaće folkloraše, u Veleševcu su nastupili gosti iz KUD-a Poculica Letovanić, Češka beseda Končanica, KUD Lupoglav, KUD Stari grad Lukavec i KUD Tišinčani
DSC_1909

KUD Veleševec s uspjehom je odradio još jednu, 15-tu po redu manifestaciju Pjesmom i plesom kroz Veleševec. Uz domaće folkloraše, u Veleševcu su nastupili gosti iz KUD-a Poculica Letovanić, Češka beseda Končanica, KUD Lupoglav, KUD Stari grad Lukavec i KUD Tišičnani. Svi oni već tradicionalno uoči početka manifestacije prošli su kroz selo i pokazali bogatstvo svojih narodnih nošnji.

Uime Općine manifestaciju je otvorio općinski vijećnik Nikola Dolački, koji je istaknuo kako je ova manifestacija hvalevrijedna zbog čega vjeruje u njezinu opstojnost i u godinama pred nama.

-Hvala vam svima na dolasku jer svi vi zajedno radite na očuvanje kulturne baštine. Veseli KUD Veleševec već godinama nas uveseljava i širi ime našeg kraja sada i do Vinkovačkih jeseni, što je veliki uspjeh za ovako malu sredinu. Vidjeti ove mlade u našem KUD-u to je garancija da će se naša kulturna baština nastaviti i dalje- poručio je Dolački.

Kako je bilo u Veleševcu pogledajte u bogatoj fotogaleriji.

Događanja
Orle