VIDEO/FOTO: Obilježen Dan općine Brckovljani, načelnik Tihomir Đuras zahvalio mještanima što vjeruju u bolje sutra

Povodom blagdana svetog Brcka, Općina Brckovljani svečano je obilježila svoj dan

Povodom blagdana svetog Brcka, Općina Brckovljani svečano je obilježila svoj dan. Tim je povodom u dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Božjakovini održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni visoki uzvanici predvođeni izaslanikom premijera Andreja Plenkovića, zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem, izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora, načelnikom Rugvice Matom Čičkom te izaslanicom predsjednika Zorana Milanovića, Martinom Ciglević.

Predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić prisutne je goste upoznao s poviješću općine, koja ove godine obilježava 28. obljetnicu postojanja.

-Iza nas je još jedna godina u kojoj smo nastavili marljivo raditi na provedbi započetih, ali i pripremi novih projekata. Hvala svima koji na bilo kakav način doprinose razvoju naše općine, a posebna zahvala mještanima na ukazanoj podršci meni i suradnicima. Bez vas sve ovo što radimo ne bi imalo smisla. Hvala vam što vjerujete u bolje sutra- kazao je načelnik Tihomir Đuras, koji se naročito veseli preseljenju Jedinstvenog upravnog odjela na teren općine.

-Veseli me projekt naše nove općinske zagrade u Božjakovini čime stječemo daleko bolje uvjete za rad. Naša misao je stvaranje boljih uvjeta za mlade, sitnim koracima to i činimo. Na mjeru 7.4.1 prijavili smo projekt tržnice s multifunkcionalnim trgom. Raduje razvoj naše gospodarske zone u Božjakovini za koju postoji sve veći interes gospodarstvenika, a isto tako imamo gotov projekt za izgradnju poduzetničkog inkubatora- o aktualnim i budućim projektima će načelnik, koji vjeruje kako će Brckovljani u godinama koje dolaze biti poželjno mjesto za život.

Zamjenik župana Damir Tomljenović, koji je bio i u svojstvu izaslanika Vlade RH istaknuo je kako je Zagrebačka županija uvijek imala sluha za sve svoje jedinice lokalne samouprave.

-Dobro je što je pred nama razdoblje u kojem postoje značajne mjere za razvoj gospodarstva, jer nas čeka 10 milijardi kuna europskih sredstava. To nam nitko neće dati, za to se trebamo pripremiti. Raduje me što sada svi zajedno radite, jer samo tako može se do sredstava i rezultata. Samo zajedništvom i sinergijom možemo naprijed- rekao je Tomljenović.

Mato Čičak, načelnik Rugvice i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora poručio je kako je načelnik Tihomir Đuras nastavio smjerom koji je ovoj općini utkao pokojni načelnik Željko Funtek.

-Tihomir zajedno sa svojim timom uspješno vodi općinu. Mane raduje ovo ulaganje u mlade, a vjerujem kako ćemo i ispred Zagrebačke županije kao i Vlade moći u tom smjeru dodatno pomoći. Dolaze vam nove investicije, a to je onaj pokretač razvoja svake sredine- kazao je Čičak, a lijepim željama povodom Dana općine pridružila se i izaslanica predsjednika Zorana Milanovića Martina Ciglević.

Na svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima i udrugama dodijeljene su Zahvalnice i priznanja, a svi prisutni mogli su uživati i u glazbenom predahu Marka Antolkovića koji je izveo pjesmu “Tvoja zemlja”.