VIDEO/FOTO: KUD Posavka nastupila na Festivalu tradicijskih brodova, mora i mornara u Stari Gradu na Hvaru

Nakon 2019. KUD Posavka ponovno je posjetila Hvar, gdje su u subotu nastupile na Festivalu tradicijskih brodova, mora i mornara „Dani u Vali 2022.“

KUD Posavka i delegacija iz Općine Rugvica predvođena načelnikom Matom Čičkom, stigli su na Hvar u četvrtak i tamo se zadržali četiri dana predstavljajući Općinu u prijateljskom Stari Gradu na Festivalu tradicijskih brodova, mora i mornara „Dani u Vali 2022“.

Posavke su na Festivalu izvele koreografiju Filipa Martinića pod nazivom ‘ I ja jesam Posavačko dete’ te su tako na Hvaru predstavljale ne samo Oborovo, već i cijelu Općinu Rugvicu.

-Htjela bi se zahvaliti Općini Rugvica i našem načelniku Mati Čičku, što nam je omogućio da predstavljamo općinu na ovom Festivalu, kojeg krasi odlična organizacija- poručila je predsjednica KUD-a Valentina Đuranec.

Ovo zasigurno nije posljednje pojavljivane u Stari Gradu, jer KUD Posavka Oborovo radi punom parom i predstavlja Posavinu i van granica Lijepe naše, čime se stvaraju nova poznanstva i prijateljstva koja nemaju granica.

TEKST: Leonarda Dragojević