Uspjeh vrijedan divljenja

VIDEO/FOTO: Kravarsko priredilo nezaboravan doček srebrnim odbojkašima

Bravo dečki, vi ste naš ponos bili su samo neki od pokliča koji su se mogli čuti
DSC_9067

Odbojkaška ekipa Osnovne škole Kravarsko pobrinula se da svi mještani Kravarskog budu ponosni i sretni zbog uspjeha “svoje” djece. Naime, školska odbojkaška ekipa na Državnom prvenstvu u Poreču osvojila je drugo mjesto, što je najveći sportski uspjeh škole, koja je posljednjih desetak godina napravila velike iskorake u sportskom pogledu. Sve je započelo dolaskom na mjesto profesora Tjelesne i zdravstvene kulture Matije Ribića, kojeg je naslijedio Leon Levar, koji je nastavio tamo gdje je Matija stao, a plod toga danas je osvojeno drugo mjesto na Državnom prvenstvu u Poreču.

Nakon što su bez greške odradili grupnu fazu svladavši vršnjake iz Konjščine i Dubrovnika, u četvrtfinalu su s 2:0 bili bolji od ekipe iz Hrvatske Kostajnice, dok su u polufinalu nakon velike borbe s 2:1 svladali predstavnike iz Slavonskog Broda. Nažalost, u finalu je bolja bila ekipa Osnovne škole Marina Držića, za koju nastupaju većinom odbojkaši Mladosti.

Za srebrne odbojkaše večeras je ispred škole u Kravarskom priređen svečani doček uz baklje, svečani špalir, pjesmu i zasluženi pljesak svih okupljenih.

-Hvala vam svima na ovom lijepom i srdačnom dočeku. Očekivali smo nešto, no ovo nismo mogli zamisliti. Pokazali smo da se sustavnim radom i trudom mog prethodnika Matije Ribića i mene sada isplatio, jer drugi smo u državi- poručio je mladi voditelj ekipe Leon Levar, uz kojega je u Poreču bio i njegov prethodnik Matija Ribić.

-Samo radom, trudom i strpljenjem mogu se postizati ovako veliki rezultati. Jako sam ponosan na ove dečke koji su bili moji učenici, i koji najbolje znaju moj način promišljanja kako se dolazi do cilja. Dečki, nastavite tim putem, ja sam uz vas cijelo vrijeme- naglasio je Ribić.

Zadovoljstvo uspjehom nije krio niti ravnatelj škole Nikola Tonković, koji je kazao kako ovaj uspjeh nije došao preko noći, dok je načelnik Vlado Kolarec istaknuo kako sva ulaganja u školu, dvoranu i igrališta nisu bila uzaludna.

-To je ono što je bilo potrebno da bi dobili ovakvu ekipu i stvorili ovako dobre dečke koji su danas naš ponos- zaključio je Kolarec.

Spomenimo kako su djevojčice Osnovne škole Jurja Habdelića također bile na pobjedničkom postolju osvojivši treće mjesto.

Kravarsko
Sport