Već tradicionalno događanje uz Cvjetnicu

VIDEO/FOTO: Imotski u najmračnijoj noći doživio vrhunac 23. Muke

Oko 350 sudionika sudjelovalo u uprizorenju Isusove muke
Imotski: Oko 350 sudionika sudjelovalo u uprizorenju Isusove muke

Dvadeset i treća imotska Muka doživjela je u nedjelju na Cvjetnicu svoj vrhunac. Nebo se po tko zna koji put smilovalo nad Imotskim i molitve se uslišale.

Imotski gvardijan fra Zoran Kutleša na tome se prvenstveno na početku svega zahvalio samom Bogu, potom i svima onima koji su u ovom projektu još od početka, dakle, od 1998 godine. Jedinstven događaj za Imoćane i njihove goste. Zidići su kao i obično u okolici franjevačkog samostana u Imotskom bili popunjeni i sve može početi za još jednu crnu noć, noć izdaje. Koliko emocija u jednom čovjeku kojeg probadaju ne samo čavli, bič i trnje već i ono najgore – izdaja! U svega par dana Isus je doživio teško licemjerstvo onih, koji ga tako veselo dočekaše maslinovim grančicama na ulicama Jeruzalema, potom ga isti osudiše i probodoše.

Mračne ulice grada, još jedna trka od postaje do postaje, od Getsemanija do Golgote, izdaja na djelu, interne emocije, sve to u jednoj imotskoj noći. Mnoštvo ljudi došlo je i sa strane. Neki su potegli čak iz Njemačke da ovo dožive na vlastitoj koži i sudjeluju u zasigurno najvećem događaju u godini u Imotskoj krajini.

Kao i obično dah vjernika uvijek stane gore na Golgoti i imotskoj Topani kada gledaš onoga tko položi život svoj za tebe. Ivan Šabić u ulozi Isusa i ove je godine zaslužio sve moguće epitete i pohvale za svoju izvedbu. U nekim trenucima doslovno kao da je ispustio dušu. Kapa do poda!

 

Događanja
Hrvatska
Izbor urednika