Još bolja spremnost

VIDEO/FOTO: DVD Oborovo dočekalo novu vatrogasnu cisternu

Vozilo je vrijedno 110 tisuća eura
WhatsApp Image 2023-07-28 at 21.54.40 (1)

Prigodnom svečanošću vatrogasci i mještani Oborova dočekali su novu vatrogasnu cisternu, čije su ključeve čelni ljudi Vatrogasne zajednice Općine Rugvica predsjednik Dražen Vlahović i zapovjednik Mario Popović uručili predsjedniku i zapovjedniku tamošnjeg društva Velimiru Krznaru i Dragoslavu Dragojeviću, koji su se uime društva zahvalili na dobivenom vozilu.

-Novo vozilo novi je izazov za zapovjednika Dragojevića i naše operativne snage. Vjerujem kako je DVD Obrovo svojim radom i djelovanjem zaslužilo ovo vozilo ne čemu se zahvaljujem Vatrogasnoj zajednici koja je prepoznala taj naš rad- kazao je predsjednik DVD-a Oborovo Velimir Krznar, istaknuvši kako je društvu u proteklom periodu s uspjehom odradilo natječaj za nabavku nove opreme.

-Radilo se o natječaju iz Fonda solidarnosti gdje smo ostvarili potporu od 35 tisuća eura. Ovdje moram pohvaliti našeg tajnika Kristijana Smolka koji je odradio veliku većinu posla. To je velika stvar za naše društvo- naglasio je Krznar.

Vodstvo Vatrogasne zajednice zahvalilo se Općini i načelniku Mati Čičku što prate rad Zajednice i imaju sluha za sve njihove potrebe.

-Ovdje se radi o autocisterni kapaciteta 7 tisuća litara vode i tisuću litara pjenila s peračima za cestu, teleskopskim stupom za rasvjetu, vučnim vitlom- otkrio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Mario Popović, rekavši kako je vozilo vrijedno 110 tisuća eura.

Budući da je DVD Oborovo dobilo novu autocisternu, vatrogasci Oborova vratili su ključeve navalnog vozila Vatrogasnoj zajednici, koja će ga dalje preusmjeriti u Sop Hrušćicu.

Događanja
Rugvica