VIDEO/FOTO: Dugoselskim krajem odzvanjale budnice

Limena glazba KUD-a Preporod budnicama je čestitala Dan državnosti svim mještanima Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice
DSC_5450

Limena glazba KUD-a Preporod budnicama je čestitala Dan državnosti svim mještanima Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Najzaslužniji za to je Zabavni radio na čelu s direktorom Tadijom Barbarićem i glavnim urednikom Borivojem Zimonjom, koji su također krenuli na put od „vure“ uz „limenjake“ .

https://www.facebook.com/01Portal/videos/698205747604394/

-S obzirom na to da je nastupilo novo vrijeme nakon korone te da se svi moramo nešto drugačije ponašati, povodom Dana državnosti budući da ne mogu biti veće manifestacije odlučili smo organizirati jutarnju budnicu u čemu su nam pomogli Grad Dugo Selo te Općine Brckovljani i Rugvica, koji su pripomogli u sufinanciranju autobusa. Riječ je o otvorenom autobusu, kako bi Limena glazba bila vidljiva. Vjerujem kako će ovo biti poticaj da neke slične akcije organiziramo i u buduće- ispričao nam je Borivoj Zimonja.

Podno vure se krenulo dalje Kolodvorskom, Sajmišnom, te ponovno na Zorićevu ulicu do susjedne Božjakovine i Brckovljana. Preko Gračeca se krenulo nazad za Dugo Selo, a zatim Rugvičkom do Rugvice, a potom kroz Dragošičku do Sopi, pa onda do centra Sesveta, nakon čega je uslijedio povratak na početnu točku, odakle je ih je na put jutros ispratio zamjenik dugoselskog gradonačelnika Nikola Tominac.

-Izuzetno mi je drago vidjeti ponovno buđenje aktivnosti, kao i samih građana, a za ovu aktivnost Zabavnog radija imam samo riječi pohvale- kazao je zamjenik Tominac.

Riječi pohvale organizatorima je uputio i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

-Oni iznenađuju iz dana u dan sa svojim dobrim idejama. Hvala glavnom uredniku i direktoru, a ja vjerujem kako ćemo ovu dobru suradnju nastaviti i u budućnosti- poručio je načelnik Čičak.

Brckovljani
Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija