Poseban kvart

Veslači Martin i Valent Sinković dobili mural u Zagrebu

Na pročelju osnovne škole u Botincu koju su pohađala braća Sinković, Miro Petković Modul oslikao je veliki mural njima u čast
Zagreb: Ispred Osnovne škole braće Radić predstavljen mural posvećen braći Sinković Igor Soban/PIXSELL

Veslači Martin i Valent Sinković, hrvatski reprezentativci, osvajači velikog broja zlatnih medalja s olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava, dobili su mural. Na pročelju osnovne škole u Botincu koju su pohađali osvanula je njihova slika i slogan ‘Veliju mi tam buš veliki tu buš navek ostal mali’, a i sama braća došla su na otkrivanje tog murala sredinom lipnja.

Kako kaže Martin Sinković, bila im je velika čast kad su čuli da im žele podignuti mural u Botincu, kvartu u kojem su živjeli kao klinci:

– Bilo je lijepo doći u kvart i završiti mural, baš poseban osjećaj i još jednom zahvaljujemo od srca na predivnoj gesti. Nisam, iskreno, nikad vjerovao da je ovakvo što moguće, da bi itko napravio nešto takvo. Botinec je poseban kvart, u posljednje se vrijeme jako lijepo razvija i širenjem grada sve više dobiva na značenju. Sviđa mi se što je jako miran, a ljudi su divni, vidi se da su jako međusobno povezani, da žive lijep kvartovski život. Zagreb volim zato što sam tu odrastao, srce mi tu leži, puno je zelenila, a uz Botinec posebno volim Jarun, piše Nacional.hr.

Igor Soban/PIXSELL

Autor murala je jedan od najpoznatijih uličnih umjetnika – Miro Petković Modul – koji se time bavi više od 30 godina. Jedan je od pionira grafiti scene, a njegov rad našao se na jednom od prvih zagrebačkih punktova ulične umjetnosti – zidu u Branimirovoj ulici, oslikanom još 1999. godine.

Grad Zagreb
Sport