VELIMIR ŠANDOR, brončani diskaš: Vrhunac sezone je Tokio

Povodom sjajnih rezultata goričkih atletičara na Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu, gdje su Velimir Šandor i Nataša Sobočan osvojilo brončana odličja u bacanju diska, odnosno kugle, primio ih je i prigodno nagradio velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar

Poljska je završila jako dobro, zadovoljan sam, jer to je za mene bila jedna stepenica za Tokio. To je glavni cilj, a u Poljskoj smo htjeli vidjeti gdje smo i kakvi smo- kazao je Velimir Šandor za današnjeg prijema u Velikoj Gorici.

-Imao sam šest dobrih hitaca. Ostaje žal što ni jedan hitac nije letio preko magičnih 20 metara, no to čuvamo za Tokio. To će biti vrhunac sezone za koji se spremamo- istaknuo je Šandor, koji je na Paraolimpijskim igrama 2016. godine osvojio brončano odličje.

Nataša Sobočan je u poljskoj kuglu bacila 6,94 metra što joj je u konačnici donijelo treće mjesto.

-Zadovoljna sam nastupom i rezultatom, jer dugo smo se za ovo pripremali. Nadam se da sam opravdala nastup i sada idemo dalje u ostvarivanje još boljih rezultata- poručila je Nataša.

Na postignutim uspjesima čestitao im je gradonačelnik Krešimir Ačkar, a lijepim željama pridružio se i njegov zamjenik Neven Karas.

-Čestitam vam na ovom fenomenalnom rezultatu, treća mjesta na Europskom prvenstvu uistinu su velika stvar. Vi ste jedno od najboljih ambasadora Velike Gorice u Hrvatskoj i u svijetu, a tako dajete i drugim osobama s invaliditetom snagu, motiv i smisao, jer im služite kao primjer. Vi pomičete granice i pokazujete da ništa u životu nije nemoguće- kazao je Ačkar, poručivši kako će im Grad Velika Gorica i dalje biti podrška na tom sportskom putu.

Uz brončane sportaše prijemu je nazočio i njihov trener Ivan Čengić, kao i predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Mirjana Lučić, koja je kratko poručila kako će sportaši s invaliditetom i dalje svojim rezultatima opravdavati ulaganja grada u njih.