Velika želja Općine Orle je Dječji vrtić i Športsko-rekreacijski centar

U nazočnosti brojnih načelnika i gradonačelnika susjednih gradova i općina, među kojima su bili i državni tajnici u Ministarstvu uprave i Ministarstvu poljoprivrede Darko Nekić i Tugomir Majdak, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Orle, kojom je proslavljen nebeski zaštitnik ovog kraja, Sveti Bartol. Svečane sjednice prilika su da se istaknu realizirani, ali i najave nove investicije.

Društveni život kojeg na području općine gotovo da i nije bilo, doživio je svoj procvat, a veliki obol tome između ostaloga dale su novoosnovane udruge, Klub žena i Udruga mladih. A kako bi se stvorili uvjeti primjereni vremenu u kojem živimo radilo se i na podizanju cjelokupnog standarda.

-Prošlo je nešto više od dvije godine od našeg obnašanja naših dužnosti, a rezime našeg rada obiluje vidljivim rezultatima. Koji nas raduju, ali nas obvezuju i na daljnji rad i zalaganje- istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Andrija Ščrbak.

U razdoblju za nama Općina Orle je radi podizanja standarda nabavila novi radni stroj- traktor sa svom pripadajućom opremom, a proljetos su između ostaloga krenuli i dugoočekivani radovi na prvoj fazi obnove Selečkog mosta. Obnavlja se i savski nasip, a odrađen je i niz komunalnih akcija po deset općinskih naselja koja će uskoro zasvijetliti novom LED rasvjetom.

-Veliku pozornost usmjerili smo na pripremu projektne dokumentacije čime se bavimo u ove dvije godine. To je onaj teški i nevidljivi posao. Sve što radimo u službi naših mještana i naših mladih. Oni su našao misao vodilja- kazao je načelnik Ervin Vujica, najavivši i buduće projekte.

-U cijelosti nam je pripremljena projektna dokumentacija dječjeg vrtića. Druga velika želja nam je Športsko-rekreativni centar kojeg smo imali do 2004. godine. To je vrlo bitno za selo i druženje, jer bez nogometnog kluba skoro da nema niti sela. Određene korake napravili smo po pitanju pripremne aktivnosti za formiranje stambenog naselja, gdje bi se u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama izgradila višestambena zgrada po programu poticajne stanogradnje- najavio je načelnik Vujica.

Na postignutim rezultatima općinskom je vodstvu ispred Grada Velike Gorice čestitao predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas, koji je između ostaloga podsjetio na poveznicu susjednih općina s Velikom Goricom, dok je načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić istaknuo kako su „općine dragulji“.

-Naše su općine uistinu dragulji i svaka općina u Zagrebačkoj županiji svijetli svojim sjajem. Načelnici i njihovi suradnici nastoje što bolje izbrusiti te dragulje- rekao je načelnik Božo Škrinjarić, pohvalivši brojne institucije koje im u tome pomažu.

-Vaši su rezultati vidljivi, a film koji smo vidjeli pokazuje zašto su male općine bitne u životu države te u životu svojih mještana- poručio je tajnik u Ministarstvu državne uprave Darko Nekić.

Na svečanoj sjednici već su tradicionalno uručena i javna priznanja koja su primili KUD Slavuj, Udruga mladih, DVD Veleševec i Stjepan Huđin.