Velika Gorica dočekala svoje heroje: Martin Cruickshank i Werner Ilić junaci su novog doba

Na prepunom Trgu Stjepana Radića dočekani su umirovljeni časnici Hrvatske vojske Martin Cruickshanko i Wernera Ilić, koji su uspjeli u 83 dana preveslati Atlantik
279725769_5005541992892923_6563528509348386124_n

Na prepunom Trgu Stjepana Radića dočekani su umirovljeni časnici Hrvatske vojske Martin Cruickshanko i Wernera Ilić, koji su uspjeli u 83 dana preveslati Atlantik, i tako upisati Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su uspjele preveslati Atlantik. Osim njihovih sugrađana, među mnogobrojnom čestitarima bili su i ministri Tomo Medved i Mario Banožić, državni tajnik Darko Nekić, te domaćini gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić.

-Hvala vam što ste stali uz nas na našem pothvatu. Posebna zahvala mojoj obitelji- kazao je Martin, dok je Werner istaknuo kako hrvatskim braniteljima ništa nije teško.

-Mi smo veslali za našu zastavu, jer Hrvatska je iznad svega. Svaki branitelj ima veliko hrvatsko srce. Znao sam da ćemo uspjeti. Ovo nije lako preveslati, no hrvatska zastava ti je motivacija, a za nju se sve isplati i može, kao i za naše hrvatske branitelje- poručio je Werner.

Dražen Hrženjak obraćajući se prisutnima kazao je kako su ovo junaci novog doba.

-Hvala Velikoj Gorici na ispraćaju i dočeku puna srca. Hvala svima koji su nas pratili. Važno je za istaknuti kako branitelji uvijek ispune svoju misiju. Ovo nije naš kraj, završili smo s Atlantikom, a sada slijedi projekt Banovine- rekao je Hrženjak.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar istaknuo je kako je prekrasna osjećaj biti na ovom mjestu i svjedočiti nečem posebnom.

-Ovo mogu samo vrsni ljudi. Hvala vam na onome što ste nam pružili i o čemu će svjedočiti povijest- upućujući čestitku herojima rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved herojima Domovinskog rata, ali i ovog čina čestitao je na izvršenoj misiji.

-Ponosno ste pronijeli hrvatsku trobojnicu. Ovo slave svi hrvatski branitelji i pravi domoljubi, jer ovo je jedinstveni trenutak i drago mi je što smo ovdje. Čuvajmo našu slobodu- zaključio je Medved.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija