Novi iskorak

Veleučilište Ivanić-Grad širi vidike, potpisan sporazum s Veleučilištem Effectus i Šibenik

Suradnja triju veleučilišta počiva na poticanju razvoja prirodnih, tehničkih, biomedicinskih i zdravstvenih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti
IMG-20230316-WA0004

Dekani Veleučilišta Ivanić-Grad, Effectus i Šibenik, doc. dr. sc. Mile Marinčić, izv. prof. dr. sc. Đuro Horvat, te dr. sc. Ljubo Runjić potpisali su Sporazum o zajedničkom provođenju Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa, „Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega“.

Temeljem postignutog Sporazuma skup će sljedeće godine organizirati Effectus veleučilište, dvije godine kasnije Veleučilište Šibenik, dok će za organizaciju skupa u 2028. biti zaduženo Veleučilište Ivanić-Grad, koje je koncem prošle godine već bilo domaćinom prvog okupljanja međunarodnih stručnjaka na temu protetike, ortotike, robotike u fizioterapiji i zdravstvene njege.

Dekani veleučilišta dogovorili su da, po održavanju stručnog skupa, bude objavljen Zbornik radova, s ciljem promicanja razvoja struke i znanosti u segmentima biomedicina i zdravstvo (fizioterapija i sestrinstvo), ali i u ostalim poljima, poput društvenih znanosti (pravo, ekonomija, kineziologija…) humanističkih znanosti (filozofija, etika) ili interdisciplinarnog polja – integrativna bioetika koje uključuje prirodne, tehničke, biotehničke, društvene i humanističke znanosti te biomedicinu i zdravstvo.

-Uvjereni smo kako će ovim zajedničkim pristupom sam skup uvelike povećati svoju kvalitetu i postati prepoznatljiv u stručnim i znanstvenim krugovima kako unutar Republike Hrvatske, tako i u inozemstvu- poručili su dekani Marinčić, Horvat i Runjić.

Događanja
Ivanić-Grad