Vedran Pereković apsolutni kralj srednje kategorije u šlajsu

Višestruki prvak Hrvatske boksu Vedran Pereković, nakon što je izašao iz ringa, novu je ljubav pronašao u konjima s kojima je nezaobilazan na štraparijadama diljem Hrvatske. Novu sezonu je otvorio pobjedama u Okučanima i Gospiću gdje je zajedno sa svojim konjima bio najbolji u srednjoj kategoriji.

-U Gospiću je bio najveći odaziv natjecatelja s preko 100 konja. Srednja kategorija je najjača, u njoj redovito ima preko dvadeset natjecatelja- rekao nam je Pereković, koji svaki slobodan trenutak koristi za odlazak na selo i brigu za konje, oko čega mu pomažu i prijatelji, jer na farmi u Strmcu Bukevskom dana ima 17 konja.

-U tome uživam i ulažem u te životinje. Svaki taj konj ima svoju priču, tako da mi se teško razdvojiti od njih. Posla je sve više oko briga. No, kako ja to volim nije mi teško- priča nam Pereković.

Nova štraparijada je u Brinju, gdje Pereković odlazi s epitetom kralja srednje kategorije.

-Imam dobru ekipu koja je tu uz mene; Daniela Tota, Josipa Krsnika, Ivana Njegača, a na svakom natjecanju uz mene je i kum Tomo Kolarec. Naravno, uz mene su i brojni drugi prijatelji koji me podržavaju i pomažu kada ih zamolim- priča nam dalje naš sugovornik, koji se nada kako će štraparijadu nakon Velike Gorice gdje je bilo najbolje organizirano natjecanje, dovesti u svoje rodno selo- Strmec Bukevski.