Vatrogasni vikend u Zelini manifestacija koja iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes

U Svetom Ivanu Zelini tijekom subote i nedjelje održana je manifestacija “Vatrogasni vikend u Zelini”. U sklopu iste održan je deveti memorijal Milana Pažića te šesto natjecanje Fire Combat „Zeleni plamen“. Vatrogasna zajednica Sveti Ivan Zelina bila je domaćin, dok su se organizacijskog dijela posla primili DVD Paukovec i DVD Sveti Ivan Zelina koji su taj dio posla odradili na visokoj razini.

Memorijal Milana Pažića prvo dvoransko natjecanje u županiji

Kada su prije devet godina iz Paukovca krenuli s organizacijom natjecanja u dvorani posvećenog Milanu Pažiću, bilo je to prvo natjecanje toga tipa u Zagrebačkoj županiji. Danas, je sličnih natjecanja podosta, a memorijalom u Zelini i službeno završava dvoranska sezona za vatrogasce. Ovogodišnje, deveto izdanje memorijala okupilo je 33 natjecateljske ekipe iz osam županija, te prijateljsko društvo Freindorf iz Austrije.

-Odazivom ekipa možemo biti zadovoljni. Prema naprijed nas tjera taj entuzijazam prema natjecanjima pogotovo je to slučaj kod nas u Paukovcu jer naša ekipa već godina je u vrhu natjecateljskog vatrogastva- istaknuo je Dario Prelec iz DVD-a Paukovec, koji je organizacijski rukovodio natjecanjem na kojem su pobjedu u Superkupu odnijeli DVD Ribnica u ženskoj te DVD Bešlinec u muškoj konkurenciji.

Uz dvoranski dio natjecanja po šesti je puta održano i natjecanje Fire Combat „Zeleni plamen“ koje je okupilo 41 ekipu iz Hrvatske i Slovenije.

-Ova vrsta natjecanja trenutno je trend u Hrvatskoj, te nam se svake godine prijavljuje sve više ekipa. Vježba je puno teža, no lakše je zato što tu vježbu izvode dvojica vatrogasaca- istaknuo je Ivica Mačković.

Središte županijskog vatrogastva

S obzirom na to da je manifestacija trajala dva dana, Sveti Ivan Zelina bio je za vikend središte vatrogastva Zagrebačke županije. Osim natjecanja, mogla se tu razgledati i vatrogasna oprema i vozila, a održan je i Dan otvorenih vrata Vatrogasnog centra. Iz godine u godinu raste i broj posjetitelja zbog čega su u Vatrogasnoj zajednici Sveti Ivan Zelina itekako zadovoljni.

-Ovo je pravi praznik vatrogastva koji za cilj ima promociju vatrogastva. Dolazi nam puno roditelja s djecom, a to je onaj zalog za budućnost- rekao je predsjednik zelinske Vatrogasne zajednice Zoran Fučkan.

Podršku organizatorima, ali i natjecateljima dao je i gradonačelnik Hrvoje Košćec koji je istaknuo kako je Zelina kada je u pitanju vatrogastvo brojčano najbrojnija na području Zagrebačke županije.

-Sve to ide u dobrom smjeru zahvaljujući vodstvu Vatrogasne zajednice kojoj Grad daje financijsku podršku, a od ove godine bogatiji smo i za jedno navalno vozilo kako bismo pružili što bolju zaštitu od požara- ispričao je gradonačelnik Košćec.

Za DVD Paukovec slijedi kratki odmor, a nakon toga priprema i organizacija nove manifestacije, jer posljednjeg vikenda u lipnju DVD Paukovec organizira dvodnevno događanje na kojem će se uz Olimpijadu starih sportova održati i memorijal posvećen Igoru i Nikici Vodopijevecu. 

A kako je to u nedjelju izgledalo pogledajte u GALERIJI