Razočarenje u Hamburgu

Vatreni u petoj minuti sudačke nadoknade ostali bez pobjede

Hrvatska je u Hamburgu odigrala 2:2 protiv Albanije
Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu Marko Lukunic/PIXSELL

U susretu drugog kola Europskog prvenstva Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi ostala bez pobjede protiv Albanije. Nakon katastrofalnog prvog dijela, Hrvatska je u nastavku zaigrala puno bolje i uspjela slomiti otpor Albanaca, koji su nakon prvih 45. minuta imali vodstvo od 1:0. No, u petoj minuti sudačke nadoknade uslijedio je novi šok te su Albanci golom Gjasule došli do izjednačenja – 2:2.

Susret po Vatrene nije dobro počeo jer Albanija je povela golom Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Asllanija, koji je u 31. minuti imao sjajnu priliku. No, njegov je udarac sjajno obranio Livaković, koji je bio na mjestu i u 45. kada je glavom pucao Manaj.

Vatreni su u prvom dijelu ostali tek na jednom pokušaju, onom Brozovića, koji je u 20. s vrha šesnaesterca uputio udarac, koji je bio bezopasan po albanskog vratara.

Krenuo je Dalić u nastavak s Pašalićem i Sučićem, koji su ušli umjesto Majera i Brozovića. U 50. je upravo Sučić opasno pucao, no vratar Albanije Strakosha je bio na mjestu. Preuzela je Hrvatska kontrolu nad susretom i zaprijetila preko Šutala, Perišića i Pašalića.

Pritisak je urodio plodom u 74. kada je Kramarić pogodio za 1-1, da bi tri minute kasnije Luka Sučić donio potpuni preokret uz pomoć Gjasule, koji se u petoj minuti sudačke nadoknade prometnuo u junaka Albanije pogodivši za 2:2.

 

 

 

Hrvatska
Sport