MLJAC

Varivo naše mladosti: Slatki kupus s rajčicom

Zagrijte se uz dobro poznate okuse iz djetinjstva. Pripremite jednostavno i zdravo varivo od kupusa i rajčice
odiseo-castrejon-xPPoMWL4r_A-unsplashUnsplash/Ilustracija

Kupus, luk, malo češnjaka za dodatnu aromu, obavezan lovorov list i – šećer.

Dobro ste pročitali, svima dobro poznato varivo iz mladosti sadrži šećer i upravo je to ono što ga čini tako posebnim. Pripremite ovo jednostavno jelo na žlicu, dodajte nešto kruha za toćanje i navalite na divne okuse omiljenih jela iz nekih bezbrižnijih vremena.

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica kupusa
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 2 kom lovorovog lista
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica octa
  • Sol, papar Voda

Priprema:

Kupus nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili. Za to vrijeme na tavi pirjajte luk i dodajte mu šećer pa pustite da se karamelizira. Dodajte češnjak i kupus koji ste ocijedili. Pustite da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodajte pasiranu rajčicu. Ubacite lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.

 

Gastro
Hrvatska