Nešto novoga u gradu

Uspješno startao Klub podrške roditeljstvu Društva Naša djeca Ivanić-Grad

Klub podrške roditeljstvu namijenjen je roditeljima djece vrtićke i osnovnoškolske dobi koji uz stručnjake žele jačati svoje roditeljske kompetencije, vještine i znanja te upoznavati alate koje mogu koristiti u susretanju s izazovima u roditeljstvu
Klub podrske roditeljstvu 4

Ne postoji škola za roditelje ni univerzalni obrasci odgoja za svu djecu. Sva su djeca različita i traže individualan pristup- ovim je riječima socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeutkinja pod supervizijom Kristina Anić Kuhar otvorila prvi susret Kluba podrške roditeljstvu održan u večernjim satima u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad.

Radi se o inicijativi Društva Naša djeca Ivanić-Grad koje je prepoznalo potrebu za stručnim vodstvom u roditeljstvu – najvažnijoj životnoj ulozi za koju ne postoji formalno obrazovanje. Prvi susret okupio je petnaestak roditelja koje su organizatorice provele kroz knjigu „Coaching za roditelje – opušteno odgajanje“, autora Jaspera Juula. Kroz konkretne primjere i savjete autora dale su odgovore na brojne izazove u kojima su okupljeni roditelji mogli prepoznati svoju djecu, ali i sebe.

-Roditeljstvo najbolje funkcionira kao timski rad- izdvojila je suvoditeljica Kluba podrške roditeljstvu psihologinja Tajana Hodko, inače trenutačno u edukaciji za praktičara terapije igrom.

Klub podrške roditeljstvu namijenjen je roditeljima djece vrtićke i osnovnoškolske dobi koji uz stručnjake žele jačati svoje roditeljske kompetencije, vještine i znanja te upoznavati alate koje mogu koristiti u susretanju s izazovima u roditeljstvu. Voditeljice Kluba približavaju stručnu literaturu okupljenim roditeljima i jednostavnim jezikom nude potencijalna rješenja za izazovne situacije s kojima se suočavaju.

-Kao jednu od najbitnijih tvrdnji Jaspera Juula iz obrađene knjige izdvajam važnost brige roditelja o sebi i njegovanje partnerskog odnosa- zaključuje suvoditeljica Kluba odgajateljica Mateja Delinić, ujedno i voditeljica programa „Rastimo zajedno“ i „Kluba očeva“.

Prvo okupljanje pokazalo se kao uspješno te će prije ljetne stanke biti održan još jedan susret. Informacije o vremenu održavanja i prijavama za roditelje koji “žele znati više” bit će objavljene na Facebook stranici Društva naša djeca i u lokalnim medijima.

Događanja
Ivanić-Grad