Uskrsni sajam u Dubravici stekao je svoju prepoznatljivost

Općina Dubravica uz suport Turističke zajednice „Savsko- sutlanska dolina i brigi“, te pokroviteljstvo Zagrebačke županije organizirala je 6. Uskrsni sajam OPG-a i udruga Općine Dubravica te okolnih općina. Školska sportska dvorana Područne škole Pavla Štoosa bila je premala da primi sve izlagača koji su htjeli biti dio ove sada već tradicionalne manifestacije u Općini Dubravica, koju su jučer pohodili i brojni dužnosnici.

Uz načelnike susjednih općina, bio je tu i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, ali i saborski zastupnik Mato Čičak. Sve to dokaz je kako su organizatori uspjeli u onome što rade, u stvaranju manifestacije koja će privlačiti izlagače, ali i brojne goste, kao i mještane koji su među mnogobrojnim štandovima mogli štošta pronaći za ponijeti svojim kućama. 

-Ovdje se predstavljaju udruge, kulturno- umjetnička društva, lovci, vatrogasci i sve te organizacije velika su nam potpora u organizaciji ovakvih manifestacija. Ujedno su i čuvari naše tradicije i običaja, što desetljećima njeguje područje naše općine- istaknuo je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof, koji je u prisutnosti gostiju obišao štandove i zajedno s njima kušao što su sve to vrijedne domaće ruke napravile.

Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, istaknuo je kako je ovaj sajam sve nas okupio u jednom slavljeničkom duhu i vjeri da možemo učiniti nešto novo.

-U tom duhu, Uskrs je ovdje okupio sve nas. Za ovaj se Sajam slobodno može reći kako je to i Sajam Zagrebačke županije s obzirom koliko ovdje ima dužnosnika iz svih naših krajeva. Bitnije od svega ovoga što općina čini je dodatni napor koji Općina čini kako bi omogućila svima onima koji vrijedno rade i proizvode omogućila da ti proizvodi vide svjetlo dana- rekao je predsjednik Damir Mikuljan.

Upravo novi Zakon o OPG-ovima koji je nedavno izglasan u Hrvatskom Saboru nastoji još više pomoći OPG-ovima u plasiranju proizvoda na tržište.

-Ovo što vi radite tu u Općini Dubravica je prava stvar kako bi mogli plasirati svoje proizvode i reklamirati se. Ja vam u tome dajem punu podršku- istaknuo je saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, čija će Općina 16. lipnja biti domaćin i organizator Sajma OPG-ova. 

A kako je bilo na Sajmu pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.