USKOK “češlja” zagrebačku Gradsku upravu

Gradonačelnik Tomašević poručio je kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te kako će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava
gradska uprava zagreb Igor Kralj/PIXSELL

Ured gradonačelnika Zagreba izvijestio je kako su jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te kako će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava, stoji u kratkom priopćenju.

Tome su prethodila i uhićenja nekoliko osoba u novoj antikorupcijskoj akciji, među kojima je navodno i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Privedeni su Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo